Klacht: Deel eten mist, betaalde geld nog niet terug.

Nay. op 01 maart 2021 over thuisbezorgd.nl in de categorie Maaltijdbezorging

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben al meer dan een maand bezig met thuisbezorgd.nl om mijn betaalde geld retour te krijgen. Tot 2x toe een klacht via de site ingediend van missende item bij bestelling. Ik zou graag mijn geld terug willen. Geen gehoor, geen reactie en geen geld retour. Ook het restaurant in kwestie stuurt mij doodleuk terug naar thuisbezorgd. En laatstgenoemde blijft erg stil, laat niks van zich weten. Heel erg slecht dit!!

Gewenste Oplossing:

Als mijn klacht opgepakt en afgehandeld wordt!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over thuisbezorgd.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over thuisbezorgd.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Nay.