Klacht: Constante onderbrekingen of storingen

R. Brouwer op 25 februari 2021 over Caiway in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben na lange tijd weer klant geworden van caiway op aandringen van mijn toenmalige vriend omdat het een glasvezelnetwerk had. Ik heb vroeger al zeer slechte ervaringen gehad met caiway en blijkbaar is er nogsteeds niets veranderd. Ik praat nu over een tijdsgat van 15 jaar. Constante onderbrekingen, ddos aanvallen en heel erg langzaam gebruik van hun diensten maakt me erg boos. Ik betaal veel en krijg geen enkele compensatie voor al deze ellende. Nu ligt weer alles eruit. Ik ben een nachtuil en wil ook dat mijn tv en internet het savonds of snachts doet. Ben echt serieus teleurgesteld in dit bedrijf.

Gewenste Oplossing:

Altijd. Ik heb nog geen moment mogen genieten waarvoor ik betaal. Zelfs het tv kastje kan geen apps zenden. Meerdere malen over gebeld.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Caiway in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Caiway een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Caiway

Heeft op 01 maart 2021 om 15:27 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Bedankt voor uw bericht. Wij zien niet dat u deze problemen niet heeft voorgelegd aan onze klantenservice.

Wij willen u daarom verzoeken om bij storingen met de diensten eerst contact op te nemen met onze klantenservice om een oplossing aan te kunnen bieden. Dit kan via één van de onderstaande kanalen:

Whatsapp: 088 2249 111 (toevoegen als contact)
Telefonisch: 088 2249 111 (of 1200 gratis met telefonie van Caiway)
Chat-functie: www.caiway.nl

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wij sluiten hierbij uw klacht.

Met vriendelijke groet,

Pepijn
Caiway Webcare Team

Alle klachten die gemeld zijn door R. Brouwer