Klacht: Buffering en tijdbalk

op 07 juni 2018 over videoland in de categorie Digitale TV

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Eén aflevering wordt ongeveer 10 keer onderbroken omdat er gebufferd moet worden. Als de video dan weer verder gaat loopt het beeld voor op het geluid, waardoor ik altijd een stuk moet terugspoelen om dat weer gelijk te krijgen. Verder kan ik het scherm niet meer optimaliseren, deze functie op de balk is weg. Ook is de balk heel klein en kan ik niet meer zien hoelang een video bezig isnog duurt en verder of terugspoelen.

Gewenste Oplossing:

Als er niet om de 3 minuten gebufferd moet worden, als het beeld en geluid gelijk blijven lopen en als ik het beeld weer kan optimaliseren en de balk kan bedienen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over videoland

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over videoland nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door J. Sessink