Klacht: Bezorgdatum word dagelijks verlengd

op 29 mei 2020 over Dynalogic in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb onlangs een pakket besteld wat aardig prijzig is geweest, Ik zou het pakket de volgende dag ontvangen waarvoor ik een hele dag vrij heb moeten nemen aangezien Dynalogic een tijdframe van 14UUR!! geeft

Na geen pakket binnen te hebben gekregen, heb ik de volgende dag opgebeld met de vraag waar mijn pakket is, er was een probleem en ik zou hem de volgende dag ontvangen.
Weer vrij moeten nemen, Tijdframe van 14 uur.

Pakket niet ontvangen, nog een keer op moeten bellen en een nieuwe planning inplannen (Waarvoor ik zelf hun moet opbellen?)
Poging 3, Weer een dag vrij moeten nemen met een excuus dat ze mij niet kunnen vertellen waarom de chauffeur ervoor heeft gekozen niet te bezorgen, Ik snap niet hoe een bedrijf zo ongelofelijk veel klachten als dit heeft, en nog steeds word ingehuurd..

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn pakket in ontvangst heb gekregen, Ik zal mijn best doen geen gebruik meer te maken van Dynalogic, Compleet Onbetrouwbaar.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Dynalogic over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door msmit1992