Klacht: Betaald en niets gekregen

Sonja Rosiers op 09 september 2021 over GlobalCollect in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 16 augustus 2021 deed ik een aankoop van 11,21€ met Belfius en heb nog steeds niets aangekregen waar is mijn order
Mvg Sonneke

Gewenste Oplossing:

Als ik te weten kan komen bij wie ik het on Line besteld heb
En of wanneer ik mijn bestelling kan krijgen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar GlobalCollect over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door GlobalCollect in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat GlobalCollect een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

GlobalCollect

Heeft op 09 september 2021 om 13:57 geantwoord

Geboden Oplossing:

09-Sept-2021 De mevrouw Rosiers per email geinformeerd. Email is verstuurd via [email protected] Uitgelegd wie Ingenico a Worldline brand is en wat onze bedrijfsactiviteit is. Uitgelegd namens welke organisatie wij deze afschrijving hebben verwerkt. Geadviseerd om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie, waar de bestelling is geplaatst. Met vriendelijke groet, Customer Service Ingenico a Worldline brand

Alle klachten die gemeld zijn door Sonja Rosiers