Klacht: Bed niet compleet, retour moeizaam

op 12 mei 2020 over Beddenplein.nl in de categorie Bedden

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb ook een bed besteld, was 1 dag van tevoren niet leverbaar in mijn maat. Ze kwamen met een voorstel om een wat langer formaat te leveren, hiermee ging ik akkoord want die zou wel compleet zijn. Volgende dag vertelde de bezorger aan de deur dat het hoofdbord en de topmatras er niet was… Deze zouden nageleverd worden!! Weer 1,5 week later weer een telefoontje dag van te voren. Ook deze weer niet leverbaar. Ik werd gek en heb besloten om een retourformulier in te vullen. Weer een week later, geen reactie. 20x gebeld en ze konden niks doen. Mannelijke collega rekende de 25 euro afhaal kosten er niet bij voor de service. Nu komt die vreselijke mevrouw aan de telefoon vertellen dat dat nergens staat en ze wel 25 euro ervan af trekt. Ik ben zo boos!!! Ik wil me geld!!

Gewenste Oplossing:

Mijn geld zo snel mogelijk terug. Het volledige bedrag!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Beddenplein.nl over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door RomyCristinaZ