Klacht: Spookfacturen incasso van Alektum Group

IkBenGeenKlant op 03 januari 2022 over Alektum incasso in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik krijg al een half jaar lang om de twee maanden een aanmaning van Alektum Group. Ik heb netjes gebeld en uitgelegd dat ik niets online besteld heb en ook geen klant is van hun opdrachtgever. De bij Alektum Group geregistreerde naam, emailadres en mobielnummer is niet van mij. Ze proberen tijdens het telefonisch gesprek mijn gegevens achter te halen maar ik heb niets aan hun doorgegeven. Wat een gemene streek. Als ze een aanmaning stuurt dan ga ik ervan uit dat ze weet wie ik ben. Via het referentienummer op de aanmaning hebben ze het dossier opgehaald.

Alektum Group heeft mij twee keer beloofd om mijn gegevens uit hun systeem te halen. Aangezien ik op 23 december 2021 weer een aanmaning krijg, begin ik nu te twijfelen of Alektum Group geen malifide bedrijf is. Vandaag 3 januari 2022 nogmaals heb ik nogmaals geprobeerd om het uit te leggen maar ik krijg een standaard bandje te horen Dit nummer is tijdelijk niet in gebruikt. Belachelijk voor een incasso bureau. Alektum group begint steeds meer op een malifide bedrijf te lijken. Pas op allemaal.

Gewenste Oplossing:

Mijn gegevens uit hun system halen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Alektum incasso

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Alektum incasso nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Alektum incasso in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Alektum incasso een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Alektum incasso

Heeft op 19 januari 2022 om 13:28 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Wij danken u voor uw bericht. Helaas laten de verscherpte privacyregels (AVG) het niet toe om inhoudelijk te reageren op uw klacht. We willen u derhalve te verzoeken om contact met ons op te nemen via [email protected] (onder vermelding van uw dossiernummer) of telefonisch: 020 – 417 71 77. Uw verweer zou dan zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Indien u uw klacht schriftelijk kenbaar wilt maken, dan kunt u deze sturen aan: Alektum B.V., Postbus 20723, 1001 NS Amsterdam

We gaan er van uit u voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

Alektum Group B.V.

IkBenGeenKlant

Heeft op 20 januari 2022 om 08:49 geantwoord

Ik heb al vele malen contact opgenomen via email en telefoon met Alektum group. Er wordt niets opgelost en Alektum group blijft maar aanmaning sturen. Als ik om bewijs vraag krijg ik te horen dat ik een derde ben en ze volgens AVG mijn inhoudelijke niets mag verstrekken. Wat een zielige malifide club is Alektum group.

Dus dit standaard antwoord zie ik niet als oplossing. Stop met aanmaning sturen naar derden en haal mijn adres uit jullie malifide systeem!

Alle klachten die gemeld zijn door IkBenGeenKlant