Klacht: Incassokosten ondanks afspraak met Zalando en de rekening al is betaald

Lin1704 op 06 april 2020 over Alektum incasso in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op vrijdag 3 april krijg ik een rekening van 40 euro van Alektum omdat ik niet tijdig betaald heb bij Zalando. Op 10 maart heb ik bericht gehad dat ik 26,99 open heb staan bij Zalando en dat ik moet betalen binnen 10 werkdagen. Ik heb gebeld met Zalando en aangegeven dat ik het op 31 maart kan betalen als mijn salaris binnen is. Dit is overigens mijn laatste beetje salaris omdat ik mijn baan kwijt ben door het Corona virus. Gesproken met Zalando en ze zagen het bedrag wel binnen komen. Ik heb netjes betaald op 31 maart en tot mijn grote verbazing komt er op 3 april die rekening binnen van 40 euro, incasso kosten van Alektum terwijl de rekening is betaald zoals afgesproken met Zalando op 31 maart

Vandaag gebeld met Amber van Alektum en totaal geen begrip van hun kant. Zij vinden het prima om iemand die in deze zware tijd door Corona geen inkomen meer heeft en financieel in de problemen is gekomen een rekening te laten betalen van 40 euro terwijl er voor 3 april geen contact is geweest met Alektum. Geen telefoontje gehad en ook geen betaalverzoek voor Zalando. Nee, zij sturen pas een rekening van 40 euro nadat je de factuur bij Zalando hebt betaald zonder dat ze er iets voor hebben hoeven te doen.

Het is buitengewoon beschamend dat Zalando zich niet aan de gemaakte afspraak heeft gehouden en van Alektum dat ze iemand die zo hard geraakt word door de Corona tijd waar we nu in zitten een schop na geven. Als ik tijdens het gesprek aangeef kan ik een betalingsregeling treffen, maar de rekening moet betaald worden. Ondanks dat ze helemaal geen contact met mij hebben gehad en de rekening volgens afspraak op 31 maart is betaald aan Zalando.

Ik zal de rekening van 40 euro betalen maar de manier waarop Alektum met mij omgaat is buitengewoon bedroevend.

Toevoeging: beide bedrijven geven aan geen contact met elkaar te kunnen opnemen om dit te bespreken. Ook hebben beide bedrijven geen leidinggevenden in dienst??!!

Gewenste Oplossing:

Alektum geen incassokosten rekent bij klanten die al betaald hebben. 40 euro in rekening brengen voor een factuur waarvan ze weten dat die al betaald is bij Zalando en waarvoor ze zelf geen werkzaamheden hebben verricht is in mijn ogen oplichterij.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Alektum incasso over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Alektum incasso in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Alektum incasso een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Alektum incasso

Heeft op 19 januari 2022 om 12:59 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Wij danken u voor uw bericht. Helaas laten de verscherpte privacyregels (AVG) het niet toe om inhoudelijk te reageren op uw klacht. We willen u derhalve te verzoeken om contact met ons op te nemen via [email protected] (onder vermelding van uw dossiernummer) of telefonisch: 020 – 417 71 77. Uw verweer zou dan zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Indien u uw klacht schriftelijk kenbaar wilt maken, dan kunt u deze sturen aan: Alektum B.V., Postbus 20723, 1001 NS Amsterdam

We gaan er van uit u voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

Alektum Group B.V.

Alle klachten die gemeld zijn door Lin1704