Klacht: Discriminatie

Dur1988 op 21 december 2021 over Alektum incasso in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hoi

Ik heb klacht over hun.Er is een fraude gepleegd op mijn naam…maar uit onderzoek blijkt dat ik er niets mee te maken heb maar Alektrum wilt dat ik ondanks niks mee te maken heb de facturen laten betalen die niet eens met mijn gegevens overeenkomt …alleen mijn naam en achter is misbruikt.ik heb zelf aangifte gedaan en hun zeggen als je het alsnog opneemt dan gaan we je opheffen(zodat ik weer kan achteraf betalen).Maar waarom zou ik betalen als ik niets te maken heb? Ik wil mijn naam zuiveren maar alektrum denkt alsnog dat ik het ben want ik kan niets met klarna betalen en klarna gelooft mij wel maar alektrum wilt dat ik het betaal om mijn naam te zuiveren.Dus met andere woorden ik moet iemand ze zoals een boef die het gedaan heeft de boete betalen om mijn naam te verzuimeren.Dat is discriminatie!!De hele leven kan ik niet met mijn naam een bestelling plaatsen en ik woon op nieuwe adres ondanks nieuwe account wordt ik geblokkeerd.Alektrum kan lang wachten op zijn centen want wie het gedaan heeft die vinden ze nooit …en ik heb het niet gedaan.ik ben brave burger toch wordt ik gestrafd.ik hoop dat die bedrijf failliet gaat want ik ben niet de enige aangezien ik de revieuws heb gelezen.
Ze moeten ophouden om mijn naam zwart te maken …dat is smaad en laster.

Ik hoop dat dit alsnog opgelost wordt.

Met vriendelijke groet

Durna erdem

Gewenste Oplossing:

Dat ik weer met klarna kan betalen en dat alektrum stopt mij te beschuldigen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Alektum incasso

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Alektum incasso nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Alektum incasso in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Alektum incasso een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Alektum incasso

Heeft op 19 januari 2022 om 13:33 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Wij danken u voor uw bericht. Helaas laten de verscherpte privacyregels (AVG) het niet toe om inhoudelijk te reageren op uw klacht. We willen u derhalve te verzoeken om contact met ons op te nemen via [email protected] (onder vermelding van uw dossiernummer) of telefonisch: 020 – 417 71 77. Uw verweer zou dan zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Indien u uw klacht schriftelijk kenbaar wilt maken, dan kunt u deze sturen aan: Alektum B.V., Postbus 20723, 1001 NS Amsterdam

We gaan er van uit u voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

Alektum Group B.V.

Alle klachten die gemeld zijn door Dur1988