Klacht: Achterstallige betaling?

op 28 juli 2017 over Weekendje Genieten in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vanmorgen 28 07 2017 werd ik gebeld dat er nog een openstaand bedrag a 99 euro openstond en dat ik nu even 196 euro wil betalen mag in 2 keer
Zou iets van hun besteld hebben in juni 2016 ze hadden volgens hun de 99 euro afgeschreven en die zou ik gestorneerd hebben maar niets te vinden op mijn bankafschriften ze zouden mij ook een aanmaning op mijn adres hebben gestuurd maar heb nooit iets ontvangen heb de helft overgemaakt maar heb hier geen goed gevoel over

Gewenste Oplossing:

Uitschrijving uit hun systeem en niet meer lastig gevallen worden door dit bedrijf

Alle klachten die gemeld zijn door crypt122