Klacht: Account geblokkeerd zonder in kennis stelling

op 22 september 2017 over Exact in de categorie Software

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In mijn mail verscheen opeens mail van een incassobureau. Bleek dat de nota van de maand mei om een reden niet goed was gegaan en niet was uitgevoerd. Vervelend, want alle overige nota’s t/m september toe zijn voldaan. Exact heeft mij niet in kennis gesteld d.m.v. een herinnering of aanmaning maar stuurt direct een incassobureau op me af en blokkeert het account ! Schandalige manier om met je klanten om te gaan. Vervolgens wordt er niet op mijn klacht gereageerd.

Gewenste Oplossing:

Als het account gedeblokkeerd wordt en wel direct. Als de onterechte incassokosten van 40 euro vervallen omdat Exact mij netjes in kennis had moeten stellen door het sturen of mailen van een herinnering.

Alle klachten die gemeld zijn door Superbreen12