Klacht: Abonnement Sales Naar aanleiding van igator ten onrechte afgeschreven

op 17 juli 2019 over LinkedIn Nederland in de categorie Social Media

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

LS, Ik heb op 9 april 2019 een kosteloos abonnement op Sales Navigator genomen (duur 1 maand) en een paar dagen later opgezegd. Desalniettemin is er op 9 mei 2019 een bedrag van €719,88 van mijn rekening afgeschreven. Ik probeer op allerlei manieren met LinkedIn in contact te treden over deze kwestie, maar tot op heden is dat niet gelukt. Ik wil dit abonnement helemaal niet en heb er ook nooit gebruik van gemaakt; het voelt als diefstal!

Gewenste Oplossing:

Het ten onrechte afgeschreven bedrag terugstorten op mijn rekening!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over LinkedIn Nederland

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over LinkedIn Nederland nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Stuyling