Klacht: Aan het lijntje gehouden

op 26 mei 2021 over Caiway in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na stoppen caiway tv op i pad heel veel gebeld en steeds te horen gekregen storing . Geen tv meer op i pad. Advies ww tv caiway. Ook dit deed het niet. Laatste telefoontje. Niet meer compatibel met uw i pad. Te oud. Koop een nieuwe. Ik ben zeer teleurgesteld over caiway. Ik verwacht daarom een compensatie van u. Voorkom dat ik ga overstappen. Ik verzoek u zo snel mogelijk contact met mij op te nemen.

Gewenste Oplossing:

Ik ben natuurlijk niet tevreden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Caiway over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door Caiway in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat Caiway een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Caiway

Heeft op 31 mei 2021 om 14:00 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw,

Bedankt voor uw bericht. Ik heb direct het vorige klantcontactmoment gecontroleerd en ik zie dat het apparaat dat u gebruikt voor Caiway TV inderdaad niet meer geschikt is voor de applicatie. Het is voor ons niet mogelijk om verouderde apparatuur te blijven ondersteunen.

Wij adviseren om de applicatie op een ander apparaat te gebruiken zoals bijvoorbeeld een laptop/pc. U kunt hierop de WebTV versie bereiken via: https://webtv.caiway.nl/

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Pepijn
Caiway Webcare Team

Alle klachten die gemeld zijn door nverboom