Klacht: Zeer slechte behandeling 20-07-12

op 23 juli 2012 over Shell in de categorie Tankstations

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben een taxiondernemer( meer dan tien auto’s) in regio Eindhoven, al tien jaar een klant van Shell. Op 19 juli 2012 heb ik zoals altijd bij Shell ( Floraplein 15 Eindhoven ) getankt. Toen ik naar binnen liep om te betalen ben ik door de medewerker mevrouw Reny beledigt en zij zei dat mijn zoon van 6 jaar de deur van de benzinestation heeft geschopt, terwijl dat niet gebeurt is. Zij noemde mijn zoon onbeschoft.

Gewenste Oplossing:

Ik wil graag dat u de camera's van 19 juli 2012 van deze benzinestation bekijkt en dan kunt u zelf achterkomen dat mijn zoon de deur niet geschopt heeft. Ook al dat mijn zoon de deur geschopt had, moest zij ( Reny ) niet op zo'n brutale manier met een klant te praten. Hier wil ik graag uw reactie ontvangen.

Ik kan ook gemakkelijk voortaan naar een andere benzinestation overstappen.

Alle klachten die gemeld zijn door Maart2006