Klacht: weigering effecten overboeken

op 12 juni 2017 over Lynx in de categorie Online Beleggen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben van Binck naar Lynx overgestapt en heb alle effecten overgeboekt naar Lynx. Doordat ik erg teleurgesteld ben in Lynx wil ik graag terug naar Binck. Maar DAT gaat dus niet. Al 2 maanden bezig met dit proces en Lynx blijft weigeren. Ook dollars terug overboeken naar Binck kan niet. Wat een amateuristisch bedrijf is dit!

Gewenste Oplossing:

Als alles zonder problemen wordt teruggedraaid. Het is afkomstig van Binck en het moet terug naar Binck

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Lynx

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Lynx nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door eliet