Klacht: wacht al 10 weken op een backport

bobsaget op 14 januari 2013 over T-Mobile in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 28-10 is mijn nummer overgenomen door een andere provider. Dit terwijl ik tijdig mijn nieuwe abonnement geannuleerd heb. Probeer sindsdien mijn nummer terug te krijgen naar T-Mobile. Ondanks herhaalde contacten met T-Mobile is dit nog dteeds niet gelukt. Ben dus al sinds 28-10 onbereikbaar.

Gewenste Oplossing:

Binnen 48 uur \'backport\' uitvoeren

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over T-Mobile

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over T-Mobile nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door