Klacht: Toetsing inkomensnorm bij toewijzing en 3/4 jaar later

op 08 mei 2016 over WoonInvest in de categorie Woningcorporaties

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bij het aanvaarden van mijn woning in Leidschendam in augustus 2015 as mijn verwacht jaarinkomen over 2015 te hoog om in aanmerking te komen voor een sociale woningwet woning. Mijn inkomen over 2014 was nog hoger dan over 2015 verwacht. Op 1 juli 2015 viel ik terug op de bijstand. Om die reden kon ik in aanmerking komen voor deze woning. Er werd NIET gekeken naar het verwachtte inkomen 2015 of het inkomen 2014.
Wie schetst nu mijn verbazing dat bij het bepalen van de huurverhoging per 1 juli a.s. ineens wel wordt gekeken naar het inkomen over 2015 zonder rekening te houden met een terugval van meer dan 50%. Komt mij als oneerlijk over.

Gewenste Oplossing:

Dat de huurverhoging per 1 juli a.s. wordt gebaseerd op mijn (bestands)inkomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar WoonInvest over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Alexander van K.