Klacht: Teveel Betaalde Premie

op 05 juli 2012 over CVZ in de categorie klachtmelden

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Begin januari was ik aangemeld bij het cvz door mijn zorgverzekering als wanbetaler. Ik ging hiermee akkoord want ik was inderdaad achterstallig met de betalingen. Hierdoor werd 2 maanden ingehouden door het CVZ. Na deze twee maanden kreeg ik een eind afrekening van het CVZ met daarop dat alles voldaan was. Echter heeft mijn werkgever dit niet ontvangen, dus die betaalde netjes door. Zo heeft het CVZ €800 extra premie van mijn werkgever ontvangen waar ik natuurlijk niet mee akkoord ging. Ik ben hierdoor zelf naar mijn werkgever gegaan met de eindafrekening en die heeft het per direct stopgezet. Natuurlijk wil ik die €800 die teveel betaald is terug echter moet ik hier zelf achteraan.
De jongedame die ik aan de lijn kreeg van het CVZ vertelde mij dat ik mijn salarisspecificatie op moest sturen (per post) en dat er dan een creditatie zou volgen. Dit heb ik gedaan. Na 3 weken niks gehoord te hebben, geen brief oid, heb ik besloten wederom te bellen. Ik kreeg een jongedame aan de lijn die zei dat ik een brief had gekregen (nooit gezien) ik vroeg haar hoe het stond met de creditering en ze kon mij niks vertellen behalve dat ik nog €800,- terug kreeg en “dat ze ermee bezig waren”. Ik vroeg haar wanneer ik het bedrag kon verwachten, en ze gaf doodleuk het antwoord: “Geen Idee”.
Daarnaast vroeg ik haar sinds wanneer ze er mee bezig waren, hierop kon ze ook geen antwoord geven, ze snapte kennelijk niet dat ik dan rekening kon houden met die 10 weken.

Het is toch te belachelijk voor woorden dat wanneer een instelling die door de overheid in het leven is geroepen het TEVEEL betaalde geld bij zich houd tot iemand het terug komt vorderen? Waar gaat dit geld naartoe? En waarom kunnen ze wel zien dat het teveel betaald is en kunnen ze het niet normaal terug betalen?
Ik ben een student die moet leven van z’n inkomen uit arbeid en stufi. Dit inkomen is niet erg veel als er elke maand €300 ingehouden word, aangezien ik ook nog moet studeren.
Hoe denken deze mensen, dat het geld me op de rug groeit zodat ik mijn premies even dubbel kan betalen en daarnaast ook nog normaal kan leven en mijn collegegelden, boekengelden kan betalen?

Gewenste Oplossing:

Sneller Systeem van het terug betalen van teveel betaalde premie.
Betere communicatie met de clienten en werkgevers
Geen geirriteerde callcenter medewerkers aannemen.

Alle klachten die gemeld zijn door bassweb