Klacht: Telefonisch wachtijd en betaling spesificatie

op 19 augustus 2016 over Graydon in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte heer / mewvrouw,

Ik heb een betalings regeling bij u en ik heb een specificatie van uw aan gevraagd.Dat was goed zo veer dat de openstaande BEDRAG VOLGENS MIJN klopt niet.ik wou graag met een van medewerkers overpraten en vragen hoe is dit bedrag zo hoog.Helas was ik aan de telefon 75 minuten toen heb ik niet meer kunnen wachten.en dat was tussen 15;45-17 uur.ik wil graag als iemand mij terugbelt voor een uitleg want ben ik heel ziek van.

Met vriendelike groet Szakacs

Gewenste Oplossing:

wil ik graag dat iemand mijn terugbelt en een goede uitleg voor min kan geven.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Graydon over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Graydon in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Graydon een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Graydon

Heeft op 23 augustus 2016 om 07:56 geantwoord

Geboden Oplossing:

Er is door de behandelaar van het dossier inmiddels telefonisch contact met mevrouw geweest en alle vragen van mevrouw zijn beantwoord.

Alle klachten die gemeld zijn door szakacs