Klacht: Smoesje corona crisis geen klantenservice

op 17 maart 2020 over Gate1.nl in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik kan de klantenservice niet bereiken van gate1. mijn vlucht is geannuleerd omdat de Turkse regering vluchten niet meer toelaat vanaf 18 maart. Ik moest met spoed een nieuwe ticket kopen voordat het te laat was. Ticket van turkish airlines kostte mij 500 euro extra anders zat ik daar tot 17 april. Ik had eigenlijk via gate1 sunexpres geboekt alleen het kon niet gewijzigd worden omdat het via gate1 ging. Ik heb hun 5 keer gebeld en zitten smeken.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn 2e ticket vergoed krijg in totaal 500 euro (3500 Turkse lira) op dat moment was de koers 1euro7 lira.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Gate1.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Gate1.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door SSari