Klacht: Slechte service, slechte producten

op 27 april 2017 over Maxilia Relatiegeschenken in de categorie Cadeaushop

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

250 bedrukte pennen besteld. Vielen na 4 weken uit elkaar. Maxilia wilde ze terug nemen, maar ik had al 50 pennen aan cliënten gegeven, dus 200 terug gestuurd. Sprak af de 50 pennen te betalen, om escalatie te voorkomen. Ik verwachtte een factuur van 75 euro, want ik had 375 betaald voor de 250 pennen. Ik kreeg echter een factuur van 145 euro. Geweigerd te betalen. Het is schandalig dat ik 145 euro moet betalen voor 50 zeer slechte pennen. Maxilia stond op betaling, en heeft de zaak uit handen gegeven aan een incassoburo. Niet mee in zee gaan! Afrader!

Gewenste Oplossing:

Wanneer Maxilia bevestigt dat de pennen van zeer slechte kwaliteit zijn, en zij haar factuur terugtrekt.

Alle klachten die gemeld zijn door P Kuit