Klacht: Slechte bezorging

op 28 mei 2021 over Telegraaf in de categorie Kranten - Landelijk

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Sinds onze vaste bezorgster ziek is krijg ik niet elke dag de krant. Dit is nu al de tweede week , en ik ben daar zeer teleurgesteld over. Als het de eerste 2 dagen fout gaat kan ik me voorstellen,maar nu al bijna 2 weken heel vaak geen krant, graag uw reactie. En niet alleen dat de gemiste kranten niet in rekening worden gebracht,maar ook dat er zo snel mogelijk een oplossing komt!

Gewenste Oplossing:

Ik zal tevreden zijn wanneer de krant weer netjes elke dag wordt bezorgd!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Telegraaf

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Telegraaf nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Sjoukje van der Weerdt