Klacht: simkaart niet op tijd geblokkeerd

op 06 juli 2012 over T-Mobile in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

mijn telefoon was gestolen dus wat ik deed is bellen naar tmobile en het vertellen en dan blokkeren nou ik heb op 2 juni 3:27 gebelt want ik heb het opgeschreven en op 25 juni zie ik dat ik een vacture van 167 nou ik bellen en vragen hoe dat komt, ze zeggen dat IK gebelt had nou ik helemaal piesig toen vroeg ik `mevrouw ik had het toch geblokkeerd` en ze zei van ja dat heb je gedaan maar om 8 uur in de avond dat kan nooit want ik werkte toen die tijd dus dit hele shit is hun schuld omdat ze het niet tijdig hebben geblokeerd

Gewenste Oplossing:

al ze het verlagen onder de 100 want dit is bullshit is niet mij schuld als de collegas daar gek zijn

Alle klachten die gemeld zijn door willi