Klacht: service zeer slecht

op 01 februari 2018 over Philipp Plein in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

voor de kerst schoenen online gekocht bij philipp plein via plein.com.
bij een van de schoenen zijn beide bovenste schoenveter houders van de schoen los (metalen goudleurige houders) type schoen runnen hanzo.
nu ben ik al een maand bezig, op mails wordt helemaal niet gereageerd, gebeld naar lugano zwitserland, 6x gebeld 6x uitgelegd wat het probleem is, ze zouden het doorgeven en terugbellen, ook niets!! via de website kan ik het niet retourneren, want de order staat nog steeds op shipping terwijl ik de order al 4 weken in huis heb. doordat dit niet correct is kan ik niet de return goods optie selecteren op de website.

kort samen gevat de service van philipp zwijn is zwaar ruk, de service bij Scapino is beter.

Gewenste Oplossing:

geld terug van die hufters, ik koop nooit meer iets van philipp zwijn!!

Alle klachten die gemeld zijn door ontevreden klant345