Klacht: product niet besteld, toch factuur gekregen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik kreeg plots een mail dat ik bij hen een product zou hebben besteld (op een naam die lijkt op mijn naam, maar niet mijn juiste naam is…). Ik reageerde onmiddellijk dat ik niets besteld had. Toch stuurden ze het product op. Ik heb dit product niet in ontvangst genomen en geretourneerd. Toch krijg ik op Paasmaandag plots een fikse factuur van 59.95 euro. Voor iets dat iets dat ik niet heb besteld en ook niet heb ontvangen (aan de deur geretourneerd aangezien het niet voor mij bestemd was maar voor iemand met een andere naam).

Gewenste Oplossing:

als ik niets hoef te betalen uiteraard

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Stayhealthy Products

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Stayhealthy Products nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door opgelicht door Stayhealthyproducts.com