Klacht: Post structureel fout bezorgd

op 09 februari 2018 over Sandd in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik krijg al een hele tijd verkeerde SANDD-post van een naburig adres. Dat is vice versa want dit naburig adres krijgt de post van mij (!!). Ik heb dit al vaker gemeld via een klachtenformulier, maar daar wordt niet op gereageerd en de situatie verandert niet. Ik heb SANDD laten weten dat ik stop met het zelf brengen van deze fout bezorgde post naar het juiste adres.

Gewenste Oplossing:

Het is oké als de post gewoon goed bezorgd wordt en ik niet altijd post van een ander adres krijg. Overigens snap ik ook wel dat een fout iedereen kan kan maken, maar dit is ongeveer structureel.

Alle klachten die gemeld zijn door Herman Hanssen