Klacht: Pakket zoek en klantenservice geeft niet thuis

op 27 februari 2017 over Kiala in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

11 dagen geleden heb ik een pakketje verstuurd via Kiala, maar het is nog steeds niet aangekomen op de plaats van bestemming. Op de website is te zien dat het pakketje onderweg is, maar waar het is, is volslagen onduidelijk. In ieder geval niet op het ophaalpunt, dat heeft de ontvanger daar namelijk nagevraagd. Ik heb inmiddels een tweede mailtje naar Kiala gestuurd, omdat ze kennelijk geen telefoonnummer hebben waarop je ze kan bereiken, maar tot nu toe krijg ik geen enkele reactie. Superslecht, ik verstuur nooit meer wat via Kiala.

Gewenste Oplossing:

Als ik antwoord krijg en het pakketje op de plaats van bestemming is, zodat de ontvanger het eindelijk kan ophalen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kiala

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kiala nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Sus42