Klacht: Opzegfunctie abonnement kampt al maanden met technische storing

op 01 oktober 2017 over Lexa.nl in de categorie Datingsites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste Lexa,

Ik wil niet langer gebruikmaken van uw diensten en probeer nu tevergeefs al enkele maanden mijn abonnement (i-Tunes pass) op te zeggen. De instructies die ik van u heb gekregen, volg ik nauwgezet. De opzegfunctionaliteit onder beheren membership geeft / kampt nu al maanden achter elkaar (met) een technische storing. Deze melding lijkt 24/ 7 aanwezig te zijn en mijn relatie met LEXA begint steeds meer de vormen aan te nemen van een gedwongen huwelijk.

Gewenste Oplossing:

Graag voor 10 oktober mijn abonnement stopzetten en anders geef ING zelf opdracht om het bedrag dat maandelijks van mijn creditcard wordt afgeschreven te storneren.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Lexa.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Lexa.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Mostwanted