Klacht: onbeschofte medewerker

op 10 juni 2017 over Het Financieele Dagblad in de categorie Kranten - Landelijk

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben op woensdag 7 juni 2017 om 19:31 uur door het Financieele Dagblad gebeld. Dit vond ik in eerste instantie raar, omdat ik mijn mobiele telefoonnummer nooit aan bedrijven geef, laat staan een dagblad waar ik niet in geïnteresseerd ben. De man aan de telefoon vertelde over een aanbieding, namelijk twee maanden gratis het dagblad ontvangen én kans maken op een iphone 6 of 7. Hij was erg opdringerig, aangezien ik al twee keer zei dat ik niet geïnteresseerd was. Ik wilde niet onbeschoft overkomen en zomaar ophangen, maar toen hij door bleef gaan zei ik voor de derde keer: ik heb geen interesse en voegde ik toe: ik ga nu ophangen, waarna uw werknemer keihard ‘gvd’ (afkorting van een scheldwoord) riep. Ik hing op, maar wil duidelijk maken dat ik hier niet van ben gediend. Ik weet überhaupt niet hoe jullie aan mijn telefoonnummer komen, maar ik vind het ronduit belachelijk dat hij zo enorm zat te pushen en ook nog ging schelden toen ik zei dat ik nou echt ging ophangen. Ik hoop dat jullie kunnen achterhalen wie die werknemer is en, ook al ben ik niet zijn manager, deze onbeschofte man zullen ontslaan.

Gewenste Oplossing:

Als jullie mijn klacht beantwoorden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Het Financieele Dagblad in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Het Financieele Dagblad een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Het Financieele Dagblad

Heeft op 14 juni 2017 om 10:59 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte mevrouw Tressel,
Wij hebben dit uitgezocht en u bent niet gebeld door iemand van Het Financieele Dagblad. Uw adresgegevens en telefoonnummer zijn niet bekend in ons bestand. Ook hebben wij geen acties waarbij we een iPhone verloten. Het is goed dat u dit gemeld heeft, want dit is iemand die zich uitgeeft voor iemand van Het FD, maar dit dus (gelukkig) niet is.
Mocht u verder nog vragen hebben kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet, Het Financieele Dagblad

Alle klachten die gemeld zijn door nathalie.t