Klacht: nooit besteld nu dagvaarding

op 01 juli 2016 over Slimfruit in de categorie Voedingsmiddelen en dranken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb verschillende mails gehad van incassobureau dat ik iets besteld heb bij slim fruit via facebook… aangezien ik nooit en te nimmer iets besteld heb en het helemaal niet ken dien ik een klacht in , ze hebben nu een dagvaarding gestuurd dat ik binnen 4 dagen moet betalen en anders dien ik ter zitting bij d erechtbank te komen . ook heb ik diverse keren met slim fruit gebeld , ze zouden mij bewijzen toesturen dat ik ook daadwerkelijk iets besteld heb…maar nooit ontvangen alleen mails van incassobureau

Gewenste Oplossing:

ik ben tevreden als dit opgelost word

Alle klachten die gemeld zijn door johanna zoutewelle