Klacht: Nog steeds geen nieuwe bon ontvangen

op 06 juni 2021 over Ryanair in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een reis geboekt vanuit fivestarverrasingsreizen.nl en de booking is door ze geannuleerd waardoor ik een nieuwe voucher Zou krijgen van ryanair. Alleen een maand later en ze hebben nog steeds niks gestuurd en als ik hun klantenservice probeer te bereiken geven ze geen gehoor.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik die nieuwe waardebon krijg of mijn geld terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ryanair

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ryanair nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Robin stiens