Klacht: niet vewerken van betalingen

op 18 september 2017 over Van Es deurwaarders in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Meerdere malen telefonsich contact gehad met medewerkers van van Es. Er zou een bedrag bij hun open staan echter is deze allang betaald. Meerdere malen screenshot gestuurd met de bewijzen, deze kunnen ze nergens terug vinden. Zelf heb ik van van Es een mail ontvangen van ontvangst van betaling, maar zelfs deze kunnen zij niet terug vinden. Weer gebeld en hun data en tijden door gegeven van mijn mail verkeer tussen van es en mij, en nog blijven zij vol houden dat er niks binnen is gekomen. Ik ben nu een maand verder en nog geen stap verder ondanks ik meerdere malen bewijs van betaling heb door gestuurd houden zij vol dat er niks is binnen gekomen

Gewenste Oplossing:

als mijn betaling verwerkt is

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Van Es deurwaarders over deze klacht.

Bericht van Van Es deurwaarders

1 jaar geleden - De klacht is afgehandeld. Er was bij betaling een verkeerd dossiernummer opgegeven, vandaar dat in eerste instantie de betaling niet getraceerd is. Van Es Gerechtsdeurwaarders

Alle klachten die gemeld zijn door kim.k88