Klacht: niet reageren

de heer Volkers op 27 februari 2021 over Telegraaf in de categorie Kranten - Landelijk

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bij supermarkt overeenkomst gesloten levering zaterdagtelegraaf. Thuis al direct bevestiging maar ik merkte dat de afgesproken prijs niet klopte. Mail gestuurd en werd dag erna gebeld. hij zei dat hij de manager was van de persoon waar ik de overeenkomst mee sloot. Hij heeft mij tel gemeld dat ik dan niet 3 maar 2 jaar de zaterdagkrant zou ontvangen voor het weekbedrag wat was overeengekomen. Maar hierna doodse stilte. Ik krijg geen bevestiging maar we krijgen ook geen zaterdagkrant. Ik heb inmiddels al 2x gemaild met de vraag Wat er aan de hand is. Maar geen reactie. Wat is dit voor een rare manier van doen?

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik uitleg krijg waarom er geen reactie komt en een bevestiging van hetgeen overeen gekomen met de heer aan de telefoon. Dus gewoon de afspraak zal worden nagekomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Telegraaf in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Telegraaf een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Telegraaf

Heeft op 01 maart 2021 om 14:20 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door de heer Volkers