Klacht: Niet ontvangen 1e verhoging boete vervolgens 2e verhoging erbovenop

Brink78 op 15 september 2021 over CJIB in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb een eerste verhoging op mijn boete niet ontvangen op ons adres. Dit is niet de eerste x dat dit fout gegaan is met deze boete. De eerste verhogingen zijn er toen afgehaald en heb de boete betaald. Vervolgens geen eerste verhoging ontvangen en wel een 2e verhoging. Als ik de eerste verhoging had ontvangen had ik deze al betaald. Nu wordt er gezegd dat ik het volledige bedrag moet betalen omdat men bij het CJIB al 1 keer de verhogingen er af heeft gehaald. Ik was te laat met betalen daar was ik me van bewust maar vervolgens heb ik geen 1e verhoging ontvangen terwijl wel het volledige boete bedrag is betaald.

Gewenste Oplossing:

Als ik de eerste verhoging ontvang zal ik deze gelijk betalen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over CJIB

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over CJIB nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Brink78