Klacht: lekkage wasmachine – klachtmelding 2

SLiem op 02 maart 2021 over ASOGEM in de categorie Huishoudelijke apparatuur

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

klacht over oplossen van eerder genoemde klacht op klacht.nl.
als dit de wijze is van oplossen van een klacht dan ben ik genoodzaakt om de meest slechtste recensie te schrijven over Asogem en dit hogerop te gaan zoeken. Daarnaast zal ik de uren die ik moet opnemen van werk om aanwezig te zijn voor de monteur, tijd die ik kwijt ben aan het bellen en mailen, tijd en geld dat ik kwijt ben aan elders te moeten wassen omdat ik nu 1,5 week de wasmachine niet kan gebruiken zal ik doorbelasten richting jullie. Het kost mij namelijk tijd, nog meer geld en heel veel ergernis

Gewenste Oplossing:

Contact met de manager.
Geld terug, deze wasmachine willen wij niet meer

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar ASOGEM over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door SLiem