Klacht: klepelmaaier destructief beheer van oude haag

MauriceJurg op 24 november 2022 over Rijkswaterstaat in de categorie Overheid

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De mooie oude haag langs het Amsterdam Rijnkanaal/ Keulsekade tussen Eneco en de Werkspoor kathedraal en door naar de spoorbrug richting Amsterdam (Utrecht west) is op dramatische wijze teruggezet, hoogstwaarschijnlijk met een klepelmaaier.. Het is een totaal liefdeloze aanblik met enorme schade aangericht op de oude gemengde haag die zo belangrijk is voor de vogels en de biodiversiteit. Takken zijn vermorzeld en diep uitgescheurd , diep triest om te zien voor mij als natuurliefhebber. Het lijkt erop alsof er gekozen is voor de meest snelle en goedkope wijze om de haag ”terug te snoeien ” met ernstige beschadigingen als gevolg. Hopelijk kan er nog iemand gaan kijken en maatregelen nemen om de schade enigszins te herstellen? Het is echt een prachtige haag waar ik bijna dagelijks al jarenlang langsfiets en dit heb ik nog nooit eerder hier op zo een destructieve wijze zien gebeuren:(

Gewenste Oplossing:

1.Nazorg van de beschadigde haag deze herfst, winter door groene ervaren vakmensen met liefde voor struiken en bomen om de schade enigszins te herstellen.
2.Een aanpassing en beindiging van deze destructieve wijze van beheer door rijkswaterstaat. Vooral op waardevolle oudere hagen met dikkere takken waarbij de takken diep uitscheuren. Jonge / frequenter en minder diep gesnoeide hagen zullen veel minder beschadigd worden bij het mechanisch terug zetten.
3.Rekening houden dat er veel mensen en omwonenden zijn bij wie het klepelmaai beheer van rijkswaterstaat pijn doet. In deze tijd waarin de biodiversiteit onder druk staat zou er veel selectiever met hagen, struweel en ook het beheer van bloemrijk grasland omgegaan mogen worden.
4. Rekening houden met de ecologische waarde bij het bepalen van het uit te voeren groenbeheer in het eigendom van rijkswaterstaat en niet alleen voor goedkoop op korte termijn gaan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Rijkswaterstaat

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Rijkswaterstaat nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door MauriceJurg