Klacht: Ik heb AVG SEcure VPN verlengt en betaald.

op 19 juni 2018 over AVG Nederland in de categorie Software

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb AVG Secure VPN verlengt en betaald, maar kan het niet op mijn computer krijgen. Kan wel een proefversie downloaden, maar krijg dan iedere keer het bericht dat ik het moet kopen. Heb al meerdere malen contact gehad met AVG Helpdesk, maar het lukt nog steeds niet. IK wil nu maar van AVG Secure VPN af en mijn geld terug, maar dat lukt ook niet.
Wordt ver echt gek van.
Wat kan hieraan gedaan worden

Gewenste Oplossing:

Als ik gewoon AVG Secure VPN kan gebruiken, ik heb er tenslotte voor betaald of als ik mijn geld terugkrijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over AVG Nederland

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over AVG Nederland nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Arfak461011