Klacht: iemand in de naam van mij geprobeerd krediet aanvraag indienen

[email protected] op 03 april 2021 over Santander in de categorie Leningen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Paar weken terug krijg ik brief van Satander waar ze zeggen dat mijn vriendin wat niet eens nederlands schrijft en beheert, geen inkomen in nl heeft, wel permanent adres sinds oktober 2020, een krediet heeft gevraagd bij Satander met valse kopie van documenten. daarbij in die brief hebben zij geen enkele toevoeging gedaan hoe dit gebeurd is, geen stukken kunnen inzien, of informatie over mail adressen, banknummers etc. Ze vertellen daarbij dat zij inkomen van mij net opgericht bedrijf heeft gehad, of moeten krijgen. Satander ontdekt op dat moment dat bank bijschrijving geen juist document is waar salaris had moeten bijgeschreven worden. Maar verteld nog niet welk bank nummer etc. Bij ons is niets vermoedelijk gezien of geconstanteerd via post niet, via mail niet, via telefoon niet en ook van zakelijk bank gegevens niets wat niet normaal zou zijn. Bank maakt naar hun zeggen uit bescherming van ons twee en mijn bedrijf melding van onze namen binnen veiligheid delen van de bank. Daardoor staan we gelijk op zwarte lijst als dat wij dit hebben gedaan in plaats dat ze zoeken wie heeft wel iets geprobeerd te doen. Daarbij, wat van bank moet je zijn als je naar aanleiding van kopie van documenten wat niet geversificeerd zijn beslissing kan nemen om krediet te verstrekken aan persoon zonder inkomen en zonder vaste verblijf in nl. Die vermelding zou ons 8 jaar lang gaan volgen. En tussen door na diverse keren contact opnemen met veiligheid afdeling van Satander houden ze nog steeds aan hun verhaal vast. maar ik kreeg geen kopie document van aanvraag en procedure hoe dit aangevraagd is. Geen andere documenten om te kunnen zien wat aan de hand is. Satander vraagt wel kopie van onze ID kaart om dit te kunnen behandelen. En met brief van eergisteren vragen zij ons om aangifte bij de politie te doen omdat valsheid in geschrift gedaan is en identiteit fraude gedaan is. Heb ik geprobeerd politie hier over bellen en informeren naar mogelijkheden. Deze type aangifte kan alleen persoonlijk op het bureau gedaan worden. Ze vertelden mij dat dit niet mogelijk is omdat ik niet weet wat gebeurd is en hoe gebeurd is en tot hoever is gebeurd. Ik zei dat ik in iedere geval weet dat krediet niet uitgekeerd is, en dat ik meer dan dit niet weet. Politie heeft alleen uitspraak kunnen brengen dat wellicht probleem binnen hun organisatie kan zijn. Of eigen medewerker wat niet in geslaagd is om op andermans naam krediet aanvragen. Ik snap hele situatie allemaal niet eerlijk gezegd. en het klopt heel veel niet betreffend deze zgn aanvraag en goedkeuring. In brief van eergisteren zijden zij dat ze moeten overwegen of ze ons uitwissen uit systeem omdat al meerdere aanvragen van krediet bij andere organisaties zijn ontdekt. en op haar naam en zelf ook op mijn naam. Allemaal onbetrouwbaar verhaal waar wij in moeilijkheden zijn gebracht door zo een organisatie als Satander

Gewenste Oplossing:

Ik geloof niet in hun schrijven of pogingen dat iemand heeft iets geprobeerd. En als dat zo is dan kunnen zij alleen hun organisatie beschermen van mij of mijn vriendin. maar niet nu grote held spreken als dat ze ons beschermen van hele wereld. Onzin. Als iemand mijn gegevens heeft gebruikt dan is dat mogelijk alleen met volledige aanwezigheid van persoon en of origineel van documenten. Met telefoon is ook onwijs veel achterhalen en mogelijk bespreken. We hebben geen een telefonisch contact met die bedrijf gehad, of brief of mail waar ze toch alle informatie van kopie van documenten willen controleren. Niets, daadwerkelijk niets, alleen nu wel negatief melding op een niet gedaan probleem wat probleem van de bank is. Het is toch aan de bank zelf om goed te checken en overtuigend zijn dat documenten en personen juist en goed zijn. Pas op laatst moment waarschijnlijk bij laatste check of controle ging iets verkeerd en dan kunnen ze wel bellen en schrijven, naar ons terwijl wij daarover niets van weten.
Ik ben tevreden samen met mijn vriendin als melding wat satander heeft gedaan verwijderd wordt van openbaar gedeelte. Als ze dat intern nog houden voor eigen bank en eigen afdelingen, dan is daarop geen bezwaar. Ik zou met zo een instantie als Satander in mijn leven niet zaken willen doen, daardoor is mij niet belangrijk dat ik vermeld sta binnen hun bank afdelingen. Ik vind wel erg dat ze ons zwart maken in openbaar terwijl wij niets hebben gedaan. niets hebben gemerkt en geen een origineel document hebben gezien. Alle aanvraag etc is gedaan bij Satander naar aanleiding van kopie van documenten . Zelf zeggen ze dat kopie id van mijn vriendin is kopie van kopie.
Uiteindelijk heel veel gegevens van mij, mijn bedrijf en banknummer, btw nummer, kvk nummer adressen zijn van internet te behalen. We weten niet eens welk nl bank rekening nummer heeft mijn vriendin waar dit allemaal gedaan is. Bank vroeg ons welke rekening nummer dat zij heeft. Zij vroegen ons om id kaarten te sturen ( kopie daar van )
waarom. ze hebben dat toch wel. en als je al alles hebt waarom vraag je dan dit weer. en verstrek je niet vanaf begin aan aan mij.
Bank rekening nummer waar van dat gevraagd is, mail adressen waar van aanvraag gedaan is etc etc. Niets, het is gewoon niets bekend. Alleen een verhaal wat niet klopt en ons wel tot last is.
Graag onze namen en naam van mijn bedrijf verwijderen van die lijst incidenten in fraude. Als het wat gebeurd ben ik zelf verantwoordelijk daarvoor en zou kunnen gebeuren alleen met juiste mijn eigen banknummer en mijn eigen origineen id kaart document

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Santander

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Santander nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]