Klacht: Hoge kosten en prutswerk!!!

op 05 juni 2018 over Slotenmakers24-7 in de categorie Installatiebedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Aan het begin werden er 2 bedragen genoemd die er betaald moesten worden, dit zou rond de 160 euro totaal zijn en op het einde was het ineens 310 euro want er kwamen nog toeslagen bovenop enz. Schandalig! Daarnaast deed de pinautomaat het niet en moest mijn man contant geld opnemen en ging de slotenmaker mee, want stel je voor dat we op de vlucht slaan en niet betalen. Vervolgens zie ik dat het schild er scheef op zit aan de binnenkant en de schroeven er scheef ingedraaid zijn aan de buitenkant, ook heb ik alles op moeten poetsen omdat er een spray opgedaan was wat alles zwart maakte!

Telefonisch contact gehad met het bedrijf en de desbetreffende monteur, monteur ontkende het verhaal en gaf aan de prijzen van tevoren benoemd te hebben. Vervolgens moest ik foto’s opsturen zodat dit met leidinggevende besproken zou worden maar later werd dit weer ontkend en moest ik het maar met de monteur oplossen.

Dit is de eerste en laatste keer dat ik dit bedrijf werkzaamheden laat verrichten.

Telefoonnummer van het bedrijf: 0800 – 7711 111.

Gewenste Oplossing:

Als ik een gedeelte van het geld terug ga krijgen.

Alle klachten die gemeld zijn door Marielle van Pelt