Klacht: Goederen niet ontvangen

op 25 mei 2021 over Medion in de categorie Electronica - Computers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 16/04/2021 bestelde en betaalde ik een Medion Akoya P66089 en een Lenovo DB65 voor een bedrag van 808,95 EUR. Daar ik geen bevestigingsmail ontving binnen de 24 uur bracht ik Medion hiervan op de hoogte per mail. Na diverse telefonische contacten en mails nog steeds geen resultaat.
Bestelnummer 1600117236032

Gewenste Oplossing:

Bij ontvangst bestelling of terugbetaling.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Medion over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Medion in behandeling genomen

Reactie van de melder van de klacht De Schryver

2 maanden geleden - Heb ondertussen terugbetaling ontvangen.

Alle klachten die gemeld zijn door De Schryver