Klacht: Geld nooit retour gekregen

op 29 augustus 2016 over infurn.com in de categorie Internetshops - Meubels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ook ik heb oplicht door dit malafide bedrijf! Dit bedrijf heeft ook de naam Inhomefurn, onder deze naam had ik in de eerste instantie een order geplaatst die ik later heb geannuleerd.
Op 9 augustus een mail gestuurd dat de order geannuleerd moest worden . Het geld zou snel terug worden gestort maar was vertraagd door de enorme drukte en onderbezetting van ‘personeel’. en toen bleef het stil….Ene Chris Munters zet zijn naam onder de mail. Onbegrijpelijk dat het regent aan klachten, ook op test-aankoop in Belgie en de site nog steeds actief is. Aangifte gedaan bij de politie, hopelijk stopt het snel!!

Gewenste Oplossing:

Geld terug!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over infurn.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over infurn.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door suusk