Klacht: Geen reactie

op 10 maart 2020 over Bos Incasso in de categorie Incassobureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het is lastig om met dit bedrijf contact op te nemen. Ik heb op 18-02-2020 een mail gestuurd naar dit bedrijf. Dit omdat ik niet kan inloggen in mijn persoonlijk dossier. Nu 10-03-2020 heb ik nog steeds geen reactie. Wel heb ik een bevestigingsmail ontvangen met daarin beschreven dat ze zo spoedig mogelijk contact met mij zouden opnemen.

Ook telefonisch krijg ik geen contact met hun.

Gewenste Oplossing:

Ik zou het fijn vinden als ik eindelijk eens contact met hun krijg. Ze geven aan dat er geen verdere acties worden ondernomen in het dossier maar ben dus bang dat ze dit wel gaan doen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Bos Incasso

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Bos Incasso nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Eefke...