Klacht: geen mailadres

op 12 juli 2016 over Splendid club in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

door splendid club ben ik gebeld voor het afnemen van een proefpakket. Na herhalen en samenvatten wat de vrouw aan de andere kant heeft gezegd: ” opzeggen kan na een telefoontje of mailtje” ingestemd. Nu het pakket ontvangen, wil graag een mailtje sturen om op te zeggen maar er is geen mailadres te vinden. En het telefoonnummer is zeer beperkt bereikbaar, nog niet gelukt om contact te krijgen.

Gewenste Oplossing:

ik ben tevreden als ik een geldig e-mailadres heb, zoals toegezegd om op te zeggen en dit is bevestigd door de splendidclub

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Splendid club

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Splendid club nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Pauline Handgraaf-Blok