Klacht: Fonq code werkt niet en ik krijg geen nieuwe code.

op 16 mei 2021 over Fonq in de categorie Online Woonwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had een code van 10,- van FonQ maar deze werkte niet, ik heb de klantenservice aangeschreven maar die wil niet een andere code geven, service is ver te zoeken, geen coulance, geen bereidwilligheid om tot een goede compromis te komen, niet oplossingsgericht naar tevredenheid voor beide partijen. Service is ver te zoeken bij bedrijven helaas!

Gewenste Oplossing:

Nieuwe code zodat ik gewoon iets met korting kan bestellen op FonQ !

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Fonq over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Fonq in behandeling genomen

Bericht van Fonq

2 maanden geleden - Hi Manthan! Wat vervelend om te horen dat de kortingscode niet werkt. Ik ga graag met je meekijken wat de reden is dat er geen nieuwe code verstuurd kon worden en natuurlijk of ik dit alsnog voor je in orde kan maken. Zou je je ticketnummer kunnen sturen via [email protected]? Alvast bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groet, fonQ

Reactie van de melder van de klacht Manthan

2 maanden geleden - Bedankt voor de klacht in behandeling te nemen, en kijkend naar een oplossing zodat ik toch nog gebruik kan maken van een nieuwe code. Inmiddels heb ik een email gestuurd, in afwachting.

Alle klachten die gemeld zijn door Manthan