Klacht: dubbel waterverbruik

op 07 juli 2016 over Ista in de categorie Installatiebedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Beste,
Ik woon nu 10 jaar op hetzelfde adres..hebben in november 2014 \”nieuwe\” watermeters gehad…Daarna is mijn verbruik verdubbeld wat natuurlijk heel vreemd is,omdat ik al die andere jaren op hetzelfde verbruik zat van ong 106m3 voor 2 personen!
Het verbruik is nu 500 liter water per dag.. terwijl wij amper thuis zijn.
Onze fijne woningbouw vereniging doet gewoon helemaal niks!
Ista is geweest en kwam tot de ontdekking dat de digitale meters stuk waren en konden dus niet afgelezen worden…. vreemd verhaal!
Ik ben dus van een verbruik van 106m3 naar ruim 180m3 gegaan…
Nou is hier bij ons complex een grote lekkage geweest dus dat heeft er sowieso mee te maken maar dan alsnog is mijn verbruik nu in een half jaar ook 90m3 .
Ik heb zelf het idee dat de zogenaamde \”nieuwe\” meters die overigens heel oud zijn,niet geijkt zijn en misschien moeten er gewoon nieuwe op??

Gewenste Oplossing:

Graag meters controleren en of de buitenleidingen controleren.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Ista over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Ista in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Ista een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Ista

Heeft op 07 juli 2016 om 09:53 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Heeft op 07 juli 2016 om 10:24 geantwoord

Dit verbruik klopt niet met een 2 persoons huishouden... !!!
En als die modules stuk waren hoe kunnen die wel doorsturen dan?
Heb pwn en waternet beide gecontact en zelfs die geven aan dat er tot nov 2014 normaal verbruik was... daarna elke keer gestegen met een paar m3 per maand!

Bericht van Ista

1 jaar geleden - Geachte heer/mevrouw van den Berg. Een module is een apparaat wat los op de meter bevestigd wordt en deze zend het verbruik door. Dit heeft niets te maken met het verbruik wat gemeten wordt de meter blijft gewoon registreren. Wij krijgen dan alleen geen verbruik van u binnen. Op 16 juni is er een nieuwe module geplaatst die het verbruik weer doorgeeft. Zoals aangegeven, hoe ouder een watermeter is, des te minder water hij meet. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van uw lagere verbruik in het verleden. Het is helaas niet aan ons, uw verbruik of verbruiksstijging van water te verklaren. Dit kunt u alleen zelf. ista Nederland B.V. registreert slechts het verbruik per deelnemer, en berekent aan de hand van dit verbruik het aandeel in de totale kosten, en kunnen deze alleen maar constateren. Met vriendelijke groet, ista Nederland b.v.

Reactie van de melder van de klacht mik78

1 jaar geleden - Dus hoe ouder de meter hoe minder hij registreerd.... meters uit 2004 en 2005 noem ik wel oud hoor voor de zogenaamde nieuwe meters. .. en kalkvorming in de watermeters is pure onzin want dan zou je dus juist meer verbruiken. .wel een lachertje dit hoor... oude meters meten minder en kalkvorming in de meters. .het moet niet gekker worden nu!! Maar zoals ik al dacht aan jullie heb ik dus ook niks net zoals die woningbouw er word ergens een smerig spelletje gespeeld!!

Bericht van Ista

1 jaar geleden - Geachte heer/mevrouw van den Berg, Wij hebben getracht het één en ander aan u uit te leggen u blijft van mening dat het niet kan kloppen. Helaas hebben wij voor u geen verdere informatie. Indien u verder vragen heeft wil ik u verzoeken contact op te nemen met uw beheerder. Met vriendelijke groet, ista Nederland b.v.

Alle klachten die gemeld zijn door mik78