Klacht: Diensten mobiel internet

op 10 juli 2012 over T-Mobile in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Sinds 2 maanden zijn er vreemde kosten doorberekend waar ik niet om gevraagd heb. Reeds heb ik contact gehad met klantenservice maar daar werd ik verwijzen naar site www.mijnmobielebetalingen.nl. Daar kan ik niks vinden over abonnementen en transacties voor mijn telefoonnummer dus kan ik niks stop te zetten. Op de forum zie ik dat heel veel mensen hetzelfde probleem hebben met dat dienst en kunnen geen kant op. Het is onbegrijpelijk dat wekelijks €3,78 ex BTW word van mijn rekening ingehouden door T-Mobile maar weet het ze niet voor wat en wie. Ik ben bewust van risico dat ik me ergens “per ongeluk” heb aangemeld maar dat moet ook niet zo ingewikkeld zijn om af te melden van dienst die je niet wil gebruiken.

Gewenste Oplossing:

Voor mijn is oplossing BETELEN WAT JE GEBRUIKT,
help mij en andere mensen in dezelfde situatie om te kunnen afmelden van diensten die je nooit wilde gebruiken.
Dat moet het niet zo moeilijk zijn en dat is iets van deze tijd.

Alle klachten die gemeld zijn door edintmobile