Klacht: Dauwpop

op 31 mei 2016 over OAD reizen in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

dag OAD,

Ik heb gereisd in een bus van jullie. Afgelopen zaterdag van Hengelo naar Dauwpop. Wat verschrikkelijk. De bus kwam smorgens te laat…. veel te laat. We zaten met te veel mensen in een dubbeldekker. Er zaten mensen in het gangpad. Onderweg werd een een lolletje gemaakt en was het wel gezellig. De buschauffeur heeft waarschijnlijk een verkeerde route genomen en we stonden op het eind in een file, tussen de auto’s. Wij zijn gaan lopen het laatste stuk, we waren nl al te laat voor het eerste optreden. Balen. Later hoorde ik van mensen die zijn blijven zitten dat de chauffeur aan t eind van zn uren zat en dat er nog gewacht moest worden op de volgende chauffeur….
Aan het eind van de dag zijn we weer naar de parkeerplaatsen gelopen. Op zoek naar bus 7 en naar nog een bus. Want dat had de eerste chauffeur gezegd. Voor de terugweg staan er twee bussen gereed. Het was een foutje dat we maar met 1 bus heengingen… een dubbeldekker.
Maar nee. Er stond 1 bus van de OAD met nr 7. Een gewone bus. Aan de chauffeur gevraagd of er nog een bus was. Nee helaas. Doorgelopen naar binnen. Er waren geen zitplaatsen meer en we stonden met veel mensen in het gangpad. De bus zat propvol.De terugreis was niet veilig. Ik stond, maar niet veilig. Later hoorde ik van een ander in Hengelo dat er toch een tweede bus was geweest waar maar 5 mensen in zaten. Waarom is dit niet gecommuniceerd??? Ik ga ervan uit dat ik mijn geld terug krijg. Drie kaarten besteld voor mij en mijn vrienden. Maar dit kan niet. Ik ga ervan uit dat er naar een oplossing gezocht wordt en dat dat ik het geld terug krijg.
Ik hoop dat het volgend jaar beter geregeld is… En ik weer het vertrouwen in jullie kan hebben om met jullie te reizen.

Met vriendelijke groet,

Rianne Nijhuis

Gewenste Oplossing:

Ik ga ervan uit dat ik het geld terug gestort krijg

Alle klachten die gemeld zijn door R. Nijhuis