Klacht: BP Stad van de Zon in Heerhugowaard gedraagt zich onwettig en absoluut niet klantvriendelijk

op 17 juli 2012 over BP in de categorie Tankstations

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 11-7-2012 ging ik zoals gewoonlijk tanken bij BP Stad van de Zon in Heerhugowaard. Na het tanken merkte ik dat ik mijn betaalpas was vergeten. Aangekomen bij de kassa melde ik dat waarop de bediende mijn ID vroeg en hiervan vervolgens een kopie maakte. Hierna moest ik een formulier invullen en ondertekenen en vervolgens kwam er 9 euro bij voor administratiekosten en rente. Ik werd niet in de gelegenheid gesteld om naar huis mijn pas te gaan halen. Wel kon ik iemand bellen om mijn pas te komen brengen.

Een kopie maken van een ID is wettelijk niet toegestaan en in strijd met de wet op de privacy. Het bedrag verhogen met 9 euro voor rente en administratiekosten zonder dat dit ergens bekend wordt gemaakt lijkt me ook niet wettelijk toegestaanl. Als klant mag je toch duidelijkheid verwachten.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden wanneer de 9 euro worden terugbetaald.

Alle klachten die gemeld zijn door sanagistry