Klacht: Besteld, betaald, niks ontvangen

op 13 juni 2017 over NuGezond.com in de categorie Gezondheidswinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 18 mei een bestelling gedaan. Levertijd zou 5 werkdagen zijn. Inmiddels 3 mailtjes en een telefoontje verder nog steeds niks ontvangen. Op mails en telefoon wordt niet gereageerd.

Gewenste Oplossing:

Als ik of mijn geld terug heb, of alsnog mijn bestelling heb ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over NuGezond.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over NuGezond.com nog niet in behandeling is genomen.

Reactie van de melder van de klacht GabiOoms

5 maanden geleden - Ik heb deze klacht geregistreerd bij 3 verschillende klachtensites. Alleen op de klachtensite van de consumentenbond (die ook dreigd met gerechtelijke stappen) werd gereageerd. 4 Dagen later had ik dan eindelijk mijn pakketje. Maar ik zou de website toch niet mee aanbevelen, en ikzelf kom er nooit meer. De hele afhandeling was erg vervelend en ik vraag me echt af of ik mijn pakketje ook zou hebben ontvangen als er niet met gerechtelijke stappen zou zijn gedreigd.....

Alle klachten die gemeld zijn door GabiOoms