Klacht.nl Awards 2022

De Klacht.nl Awards 2022 worden uitgereikt aan bedrijven en organisaties die meer dan 50 klachten per jaar ontvangen en op meer dan 95 procent van de klachten reageren en een oplossing plaatsen.

Er kwamen in 2022 ruim 65.000 klachten binnen en van die klachten werd bijna 30% opgelost.

Meeste klachten over Postbezorging
De meeste klachten stonden ook in 2022 weer op naam van de categorie ‘Koeriers- en postbedrijven’. Er werden ruim 6100 klachten gemeld. Op de tweede plek staat de categorie ‘Supermarkten’ met ruim 3400 klachten.  Hekkensluiter zijn wederom de Betalingsdiensten, met bijna 3300 klachten staan zij op de derde plek.

Minder klachten over Woonwarenhuizen en Online Kledingwinkels
Kwamen er in 2021 minder klachten binnen over vliegtickets (-46%)  en sportscholen (-39%), in 2022 doen met name de Woonwarenhuizen(-64%) en de online kledingwinkels (-52%) het een stuk beter.

Waar vorig jaar de Sportwinkels (+212%) nog in de lift zaten qua stijging van het aantal klachten, zijn het nu de Energieleveranciers (+44%) en het Openbaar Vervoer (+12%). Dit zal deels te maken hebben met de stijging in energiekosten en een tekort aan personeel bij Openbaar Vervoer bedrijven.

Over Klacht.nl
Klacht.nl is de grootste klachtensite van Nederland en ‘helpt klachten oplossen’. Enerzijds door consumenten de mogelijkheid te bieden een klacht te melden, anderzijds door bedrijven te helpen om in contact te komen met de desbetreffende klager om een oplossing te kunnen bieden. Klacht.nl heeft dus een positieve insteek en is geen anonieme klaagmuur. Klacht.nl laat zich niet uit over de inhoud van de klacht, maar biedt een platform voor een dialoog tussen consument en bedrijf.